Antena 3 CNN Externe Compania Royal Caribbean a fost amendată cu 600.000 de euro pentru orele suplimentare de muncă ale echipajului

Compania Royal Caribbean a fost amendată cu 600.000 de euro pentru orele suplimentare de muncă ale echipajului

Compania Royal Caribbean a fost amendată cu 600.000 de euro pentru orele suplimentare de muncă ale echipajului
03 Noi 2014   •   12:56

Autorităţile olandeze au amendat compania Royal Caribbean, un gigant în industria turistică a navelor de croazieră, pentru încălcarea normelor şi regulilor, care reglementează numărul orelor de muncă, relatează NL Times.

Compania americană va plăti peste 600.000 de euro pentru că echipajul de pe nava Oasis of the Seas (aflată în drydock la Roterdam, pentru lucrări de reparaţii şi mentenanţă) au ore suplimentare de muncă, fără ca acestea să fie stipulate în contract şi fără să fie plătite.

"Inspectoratul Social de Muncă a avertizat compania maritimă de croaziere că atât timp cât vasul, unul dintre cele mai mari din lume de acest tip, va fi pe teritoriul olandez, va trebui să respecte regulile şi legislaţia olandeză", arată sursa citată.

Iniţial, la bordul vasului au urcat 10 inspectori. Sesizând multiplele aspecte de violare a normelor de protecţie a muncii şi a celor care muncesc pe vapor, olandezii au dispus o anchetă mai amplă, cu 45 de inspectori prezenţi pe deck.

Au fost descoperiţi cel puţin 48 de membri ai echipajului (din America de Sud şi Filipine) care nu deţineau acte care să le permită să muncească în Olanda.
Potrivit unei firme de avocatură din oraş, peste 85 de persoane de la bord nu aveau astfel de acte.

De asemenea, majoritatea celor intervievaţi de la bord erau extenuaţi de numărul de ore lucrate peste program. Printre cei care lucrează pe acest vas se află şi cel puţin 100 de români, care muncesc ca ospătari, bucătari sau camerişti.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close