Antena 3 CNN Externe O companie aeriană va introduce zboruri cu zone fără copii. Prețul unui bilet în zona dedicată exclusiv adulților

O companie aeriană va introduce zboruri cu zone fără copii. Prețul unui bilet în zona dedicată exclusiv adulților

O companie aeriană a anunțat că va introduce zone fără copii pe una dintre rutele sale. Așa-numita zonă „Only Adult” va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani.

copil avion
O companie aeriană va introduce zboruri cu zone fără copii. Prețul unui bilet în zona dedicată exclusiv adulților Sursa foto: Getty Images I Photo by Joel Sharpe
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   21:34

Compania turcească Corendon Airlines este primul transportator european care oferă acest serviciu, urmând exemplul unor transportatori internaționali precum AirAsia. 

Deși sună idilic pentru unii, decizia a stârnit o dezbatere intensă pe internet.

Compania aeriană turcă Corendon introduce zone numai pentru adulți pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie.

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani.

Citește și: Românul care a reușit să obțină 1.200 de euro după ce zborul său a întârziat mai mult de 3 ore: "Mi-a mirosit a vrăjeală. Au fost buni de plată"

Zona va fi separată de restul avionului

Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro.

De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop ”să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului”.

Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii pot fi mai puțin îngrijorați de faptul că deranjează alți călători.

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone doar pentru adulți, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu.

AirAsia X are o zonă liniștită pe zborurile sale A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani.

Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe zborurile sale 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani.

TUI, KLM și Transavia au declarat pentru ziarul olandez NU.nl că nu au în prezent planuri de a exclude copiii din anumite părți ale avioanelor lor. 

Însă călătorii par să fie încântați de idee.

Într-un sondaj realizat în numele Newsweek de Redfield și Wilton Strategies, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public. 

Aproape 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri "ar fi un lucru pozitiv”, în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri, potrivit Euronews Travel.

×
Subiecte în articol: companie aeriana copii avion vancață adulţi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close