Antena 3 CNN Externe Companiile aeriene solicită "reevaluarea imediată" a restricţiilor de zbor în Europa

Companiile aeriene solicită "reevaluarea imediată" a restricţiilor de zbor în Europa

Companiile aeriene solicită "reevaluarea imediată" a restricţiilor de zbor în Europa
18 Apr 2010   •   21:02

Asociaţia administratorilor de aeroporturi împreună cu cea mai importantă asociaţie a companiilor aeriene, au solicitat duminică ?reevaluarea imediată? a restricţiilor privind zborurile, impuse pe continentul european în urma norului de cenuşă care s-a deplasat din Islanda, transmite AFP.

Din AEA fac parte 36 de companii aeriene europene. Apelul AEA a fost semnat nu doar de acestea ci şi de ACI, asociaţia care reprezintă cele mai multe aeroporturi europene.


"ACI şi AEA Europe susţin eforturile demarate iniţial de Eurocontrol, Comisia Europeană, serviciile de navigaţie aeriană şi autorităţile naţionale, pentru a lua în considerare ameninţările la adresa securităţii aeriene, însă solicită o reevaluare imediată a actualelor restricţii la nivel european", potrivit unui comunicat comun al celor două asociaţii.

"Cu toate că aeroporturile şi companiile aeriene europene consideră securitatea drept o prioritate absolută, ele se întreabă în privinţa proporţiilor restricţiilor de zbor impuse în prezent", prcizează AEA şi ACI.


Cele două asociaţii au mai precizat că erupţia vulcanului islandez a fost tratată diferit în Europa faţă de alte zone ale lumii unde ?procedurile aplicate nu par să implice tipul de restricţii impuse în prezent în Europa".


Oliver Jankovec, director ACI Europe, a arătat că 6,8 milioane de pasageri au fost afectaţi de blocarea traficului aerian în Europa, în timp ce aeroporturile au suferit deja pierderi de 136 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close