Antena 3 CNN Externe Complot de asasinare a premierului bulgar, dejucat de serviciile de informaţii

Complot de asasinare a premierului bulgar, dejucat de serviciile de informaţii

Complot de asasinare a premierului bulgar, dejucat de serviciile de informaţii
Sursa foto: AFP / Mediafax Foto
08 Noi 2010   •   17:50

Un nou complot de asasinare a premierului bulgar, Boyko Borisov, a fost dejucat de serviciile bulgare de informaţii, relatează cotidianul bulgar 24 Ceasa, citat de Mediafax. În urmă cu aproximativ zece zile, serviciile secrete au interceptat convorbiri telefonice şi întâlniri ale unor personalităţi, potrivit publicaţiei bulgare. Cel mai recent plan de asasinare a preimerului bulgar ar fi costat 400.000 de euro.

Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciile secrete nu au dorit să facă vreun comentariu sau să răspundă la întrebări legate de întărirea măsurilor măsurilor de securitate destinate protecţiei premierului.

În urmă cu patru luni, servicii de informaţii străine ar fi surprins, potrivit unor informaţii, o întâlnire între mai mulţi cetăţeni bulgari cunoscuţi public, care au sosit la bordul unor iahturi, însoţiţi de numeroase gărzi de corp.

Întâlnirea a avut loc la hotelul de cinci stele King George Palace, din Atena. Aceştia au discutat despre cum să fie "eliminat" premierul, dar şi forţele care luptă împotriva terorismului din Bulgaria.

Premierul bulgar a fost vizat de trei astfel de comploturi de asasin are a sa. Săptămâna trecută Borisov a vorbit la un interviu televizat despre unul dintre aceste comploturi. Acesta a fost descoperit în urma interceptării unei convorbiri telefonice între Milano şi Amsterdam. Serviciile de securitate bulgare ar fi precizat că era vorba despre o converaţie de 40 de minute care ar fi avut loc cu cinci ani în urmă, pe vremea când Borisov era directorul unei agenţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Doi lideri mafioţi Konstantin Dimitrov, cunoscut ca "Samokoveţa", şi Ivan Todorov, cunoscut ca "Doctorul" sunt cei care au avut această conversaţie, în care au spus că "îl doborâm pe acest pompier şi apoi îl omorâm".

 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close