Antena 3 CNN Externe Complot terorist la adresa Papei, dejucat la Londra: Şase persoane, reţinute (VIDEO)

Complot terorist la adresa Papei, dejucat la Londra: Şase persoane, reţinute (VIDEO)

Complot terorist la adresa Papei, dejucat la Londra: Şase persoane, reţinute (VIDEO)
Sursa foto: Foto: wikipedia.ro
17 Sep 2010   •   15:02

UPDATE: O altă persoană suspectată de acte de terorism în timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea, a fost reţinută de poliţia londoneză, relatează AFP. Suspectul a fost reţinut "în legătură cu alte cinci arestări efectuate în centrul Londrei în aceeaşi zi", potrivit poliţiei britanice.

Poliţiştii din Marea Britanie au reţinut, vineri, cinci persoane considerate a fi o potenţială ameninţare teroristă la adresa Papei Benedict al XVI-lea. Suveranul Pontif şi-a început, joi, o vizită de patru zile în această ţară.

Potrivit Sky News, mai mulţi ofiţeri înarmaţi ai serviciilor antiteroriste au pătruns, vineri dimineaţă, în sediul unei companii din centrul Londrei. În urma descinderilor, cinci persoane au fost reţinute.

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 26 şi 50 de ani, au fost reţinuţi şi audiaţi în baza unor suspiciuni de acte teroriste. Autorităţile londoneze efectuează cercetări atât la sediul companiei unde au fost capturate persoanele respective, cât şi la mai multe locuinţe aflate în nordul şi estul Londrei.

"Arestările de astăzi au fost făcute în urma unor informaţii primite de Poliţie", a precizat un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

Sursa citată precizează că aranjamentele de securitate pentru vizita Papei au fost revizuite, însă nivelul protecţiei sale nu a fost modificat.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început, joi, vizita de patru zile în Marea Britanie. Sfântul Părinte a fost primit cu căldură de regina Elisabeta, dar şi de mii de oameni care s-au înghesuit să-l vadă pe Suveranul Pontif. Vizita Papei a fost marcată de scandalul abuzurilor preoţilor catolici.


Vizita Papei a fost marcată şi de controversele materiale. Britanicii sunt nemulţumiţi pentru că guvernul de la Londra a cheltuit peste 14 milioane de euro pe vizita Suveranului Pontif. Cu toate acestea, regina Elisabeta consideră venirea Papei Benedict o mare onoare.

Deplasarea lui Benedict al XVI-lea este prima vizită de stat a unui Papă în Marea Britanie. În anul 1982 Papa Ioan Paul al II-lea a mers şi el în Marea Britanie, dar numai într-o vizită pastorală.



Antena3.ro



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close