Antena 3 CNN Externe Comuniştii chinezi "se scutură" de marii corupţi. Un alt oficial de top a fost exclus din partid şi aşteaptă să fie judecat

Comuniştii chinezi "se scutură" de marii corupţi. Un alt oficial de top a fost exclus din partid şi aşteaptă să fie judecat

Comuniştii chinezi "se scutură" de marii corupţi. Un alt oficial de top a fost exclus din partid şi aşteaptă să fie judecat
09 Aug 2013   •   15:52

Un oficial economic de rang înalt din China a fost exclus din Partidul Comunist, după ce o inspecţie a Comisiei de Disciplină a scos la iveală dovezi clare care susţin că acesta "a acceptat mită, constând în sume mari de bani".

Comisia partidului a început ancheta la începutul acestui an, după ce în decembrie 2012 un jurnalist l-a acuzat de corupţie pe Liu Tienan, pe atunci prim-adjunct în Comitetul de Reformă şi Dezvoltare Naţională.

Investigaţia a venit după ce preşedintele chinez, Xi Jinping, a pledat pentru eradicarea corupţiei din rândul membrilor de partid, "începând cu cei mai puternici tigri până la cele mai mici muşte".

Comisia de Disciplină a Partidului Comunist Chinez a concluzionat că fostul oficial de top "a favorizat abuziv afacerile familiei sale şi a acceptat frecvent bani şi cadouri costisitoare", relatează agenţia  Xinhua.

La începutul acestui an, un alt oficial chinez, Lei Zhengfu, a fost trimis în spatele gratiilor pentru primire de mită.
Luna trecută, fostul ministru al căilor ferate chineze, Liu Zhijun, a fost condamnat la moarte, fiind găsit vinovat de abuz de putere şi corupţie în formă coninuată. Ulterior sentinţa capitală a fost suspendată.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close