Antena 3 CNN Externe Continuă valul de concedieri la giganții din IT: Yahoo va renunța la peste 20% din angajați

Continuă valul de concedieri la giganții din IT: Yahoo va renunța la peste 20% din angajați

Yahoo va concedia peste 20% din personal, pentru a putea investi mai mult în alte activități care sunt mai profitabile.

Continuă valul de concedieri la giganții din IT: Yahoo va renunța la peste 20% din angajați
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Mateusz Slodkowski
de Ştefan Petrică    |    09 Feb 2023   •   21:38

Yahoo intenționează să concedieze mai mult de 20% din forța de muncă totală ca parte a unei restructurări majore a unității sale de tehnologie publicitară, potrivit Axios

Reducerile vor afecta peste 50% dintre angajații din domeniul tehnologiei publicitare ai Yahoo, respectiv peste 1.600 de oameni.

Modificările vor pune capăt efortului Yahoo de-a lungul anilor de a concura direct cu Google și Meta pentru dominația publicității digitale.

Într-un interviu, CEO-ul Yahoo, Jim Lanzone, a subliniat că disponibilizările nu sunt cauzate de provocările financiare, ci mai degrabă sunt atribuite schimbărilor strategice la unitatea de publicitate Yahoo for Business a companiei, care nu este profitabilă, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Apocalipsa concedierilor lovește băncile din lume | Valul pleacă din SUA, așa cum a început și criza financiară globală din 2008

"Aceste schimbări vor fi extrem de benefice pentru profitabilitatea Yahoo în general, ceea ce va permite companiei să treacă la atac și să investească mai mult în alte părți ale activității sale care sunt profitabile", a mai spus CEO-ul.

Yahoo în ansamblu este profitabil și aduce venituri anuale de aproximativ opt miliarde de dolari.

Yahoo și AOL au fost achiziționate de Apollo, o firmă globală de capital privat, pentru cinci miliarde de dolari de la Verizon în 2021. Apollo a redenumit compania comună Yahoo și a angajat Lanzone pentru a conduce afacerea.

×
Subiecte în articol: yahoo concedieri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close