Antena 3 CNN Externe Concediu de milioane pentru Obama: Vacanţa în Hawaii a costat un milion şi jumătate de dolari

Concediu de milioane pentru Obama: Vacanţa în Hawaii a costat un milion şi jumătate de dolari

Concediu de milioane pentru Obama: Vacanţa în Hawaii a costat un milion şi jumătate de dolari
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Dec 2010   •   18:40

Vacanţa lui Barack Obama în Hawaii a costat un milion şi jumătate de dolari. Un ziar local a calculat câţi bani a cheltuit preşedintele american în perioada de odihnă. Cei mai mulţi bani s-au dat pe călătoria liderului de la Casa Albă cu avionul Air Force One. Potrivit ziarului Hawaii Reporter, zborul dus întors a costat un milion de dolari.

Prima doamnă şi fiicele sale şi-au început sejurul mai devreme. Astfel că transportul lor a costat încă 63.000 de dolari în plus. Pe insulă, Obama a cheltuit 250.000 de dolari pe ore suplimentare pentru poliţiştii locali. O ambulanţă ce însoţea familia prezidenţială peste tot, a costat 10.000 de dolari.

Liderul de la Washington era acompaniat de 24 de angajaţi ai Casei Albe. Iar nota de plată pentru cazarea lor la un hotel de lux, a depăşit 130.000 de dolari.  Şi agenţii serviciilor secrete au fost găzduiţi în condiţii de invidiat. Ei au stat într-o casă de la malul mării, pentru care s-au plătit aproape 17.000 de dolari.

La rândul lor, soţii Obama au închiriat o vilă luxoasă cu 3.500 de dolari pe zi. Jurnaliştii nu au mai calculat cheluielile minore precum mese la resturant sau alte distracţii. Astfel că nota de plată a vacanţei prezidenţiale ar putea fi chiar mai mare.

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama hawaii dolari
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close