Antena 3 CNN Externe Concert pentru pace în Ucraina. Un pianist italian a cântat în faţa sediului administrativ din Doneţk, ocupat de separatişti

Concert pentru pace în Ucraina. Un pianist italian a cântat în faţa sediului administrativ din Doneţk, ocupat de separatişti

Concert pentru pace în Ucraina. Un pianist italian a cântat în faţa sediului administrativ din Doneţk, ocupat de separatişti
de M.T.    |    22 Apr 2014   •   17:18

Un pianist italian vrea să aducă pacea prin muzică în estul Ucrainei.

Artistul şi-a adus pianul la Doneţk, în faţa unei clădiri oficiale ocupate de rebeli. Şi chiar dacă prezenţa lui a stârnit la început  dispute, muzica lui şi-a atins scopul şi a liniştit oamenii. Nu pentru mult timp, din păcate!

Davide Martello a devenit celebru după ce a cântat în piaţa Taksim din Istanbul, pe atunci teren de luptă între manifestanţi şi forţele de ordine.

Exemplul lui a inspirat, mai târziu, un coleg ucrainean care a concertat pe baricadele din Kiev.

Acum, Martello şi-a adus pianul remorcat de o bicicletă la Doneţk, unul din focarele de conflict din estul Ucrainei. Scopul său rămâne acelaşi.

„Trebuie redusă tensiunea, e nevoie de relaxare. Oamenii trebuie să se relaxeze, să-şi facă timp să gândească. Acum e prea multă confuzie”, a spus pianistul italian.

La început, iniţiativa artistului a stârnit discuţii aprinse, mai ales că separatiştii s-au grăbit să pună drapelul Rusiei pe pianul acestuia. Dar toate disputele au încetat când Martello a început să cânte.

Muzica i-a vrăjit şi pe cei mai înverşunaţi dintre luptătorii separatişti. Iar localnicii obişnuiţi şi-au amintit că arta este mai presus de patimile naţionaliste.

„Eu m-am instalat aici ca să-l protejez. Îmi place omul. M-am împrietenit cu el şi a cântat vreo zece melodii pentru mine personal. A fost grozav!”, a spus unul dintre localnici.

„Muzica este minunată, el e foarte bun, cântă frumos. Muzica uneşte oamenii, înţelegeţi? Ne uneşte”, a adăugat o femeie din Doneţk

×
Subiecte în articol: Ucraina donetk
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close