Antena 3 CNN Externe Condamnare în familia regală. A primit cinci ani și zece luni de închisoare cu executare

Condamnare în familia regală. A primit cinci ani și zece luni de închisoare cu executare

Condamnare în familia regală. A primit cinci ani și zece luni de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: captura Youtube
12 Iun 2018   •   13:40

Condamnare în familia regală a Spaniei. Soțul infantei Cristina, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, Inaki Urgandarin, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru deturnare de fonduri publice. 

Inaki Urgandarin, soțul Infantei Cristina, a devenit marți primul membru al familiei regale din această țară care va executa o pedeapsă cu închisoarea. 

El primise initial o condamnare de 6 ani si 3 luni. Instanța din Palma de Mallorca a decis reducerea pedepsei cu cinci luni, menționând că nu a putut găsi dovezi că Urgandarin a falsificat documente publice, scrie news.ro.

Inaki Urdangarin, un fost mare handbalist în naționala Spaniei, a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său. Procesul, care s-a întins pe mai mulți ani, a zguduit Casa Regală și întreaga țară. 

Procurorii spun că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câștiga licitații publice prin intermediul organizației non-guvernamentale Noos Foundation.

×
Subiecte în articol: condamnare familia regala inchisoare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close