Antena 3 CNN Externe Noi condiții de intrare în Grecia începând cu 19 decembrie

Noi condiții de intrare în Grecia începând cu 19 decembrie

Grecia a anunțat noi condiții de intrare pe teritoriul său, pentru toți călătorii. Noile măsuri intră în vigoare începând cu 19 decembrie.

Noi condiții de intrare în Grecia începând cu 19 decembrie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Dec 2021   •   22:41

''Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore'', se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

''Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie'', se precizează în comunicat, subliniind că noua măsură va fi valabilă de duminică la ora locală 06:00 (04:00 GMT)''.

Până la anunțarea acestor noi măsuri, turiștii puteau merge în Grecia cu un certificat care să ateste vaccinarea completă,  trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

Aceste noi măsur vin pe fondul noului val de COVID-19, care a lovit Europa, și din cauza apariției noii variante Omicron

Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de COVID-19. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat 77 de decese în ultimele 24 de ore şi 4.801 de noi infecţii.

Ţara a înregistrat până acum peste un milion de contagieri cu COVID-19 şi 19.553 de decese de la începutul pandemiei.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close