Antena 3 CNN Externe Condițiile în care românii vor putea călători în Franța. Țările supuse unor reguli mai dure

Condițiile în care românii vor putea călători în Franța. Țările supuse unor reguli mai dure

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat regulile pe care turiștii vor fi nevoiți să le urmeze daca vor dori să intre pe teritoriul Franței în vara acestui an.

Condițiile în care românii vor putea călători în Franța. Țările supuse unor reguli mai dure
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    19 Apr 2021   •   14:24

Condițiile de bază vor fi certificatul care atestă vaccinarea și testul negativ pentru COVID-19.

Președintele Emmanuel Macron a făcut declarații oficiale despre condițiile în baza cărora Franța va deschide granițele cetățenilor din Uniunea Europeană şi SUA.

Șeful de stat a propus crearea unui pașaport de călătorie pentru cetățenii din zonele menționate, care să ateste atât vaccinarea împotriva COVID-19, precum și un test negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion.

Președintele Franței nu s-a pronunțat în privința regulilor care se vor aplica pentru turiștii care vin din Marea Britanie, zonă greu afectată de ultimul val de coronavirus.

Regatul Unit a întâmpinat numeroase întârzieri în ceea ce privește campania de vaccinare, cu toate acestea 33 de milioane de cetățeni au primit deja a doua doză de vaccin.

Restricții de călătorie mai dure pentru Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia

Macron are de gând să impună măsuri de siguranță mai ridicate pentru persoanele care călătoresc din Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia în scopul de a micșora riscul răspândirii unor noi variante ale virusului COVID-19.

Restricțiile pentru cetățenii din zonele de risc vor include o perioadă de carantină de 10 zile, din momentul în care au ajuns în Franța.

De asemenea, turiștii din aceste regiuni sunt obligați să facă dovada unui test PCR efectuat cu 36 de ore înainte de călătoria cu avionul sau a unui test antigen efectuat cu 24 de ore înainte de îmbarcare.

"Cele patru țări sunt cele mai periculoase când vorbim de numărul de variante ale virusului care au apărut de la izbucnirea pandemiei de Covid-19", a declarat Ministrul francez al Afacerilor Externe, Yves Le Drian.

Franța a fost una dintre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19, până în prezent bilanțul a ajuns 100.000 de morți.

×
Subiecte în articol: Franta COVID-19
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close