Antena 3 CNN Externe Condiţiile meteo, "factorul declanşator" al prăbuşirii avionului AirAsia, cu 162 de persoane la bord

Condiţiile meteo, "factorul declanşator" al prăbuşirii avionului AirAsia, cu 162 de persoane la bord

Condiţiile meteo, "factorul declanşator" al prăbuşirii avionului AirAsia, cu 162 de persoane la bord
Sursa foto: Foto: itv.com
04 Ian 2015   •   09:52

Condiţiile meteorologice au fost "factorul declanşator" al accidentului avionului AirAsia prăbușit în Marea Java, Indonezia, în urmă cu o săptămână, a anunţat Agenţia naţională meteorologică indoneziană.

"Pe baza datelor disponibile privind localizarea ultimului contact al avionului, vremea a fost factorul declanșator al accidentului", potrivit informaţiilor de pe site-ul agenţiei, citat de AFP.

Avionul pare să fi zburat printre nori foarte ameninţători, potrivit aceleiaşi surse.

"Fenomenul meteo cel mai probabil a fost givrajul care poate deteriora motoarele din cauza unui proces de răcire. Aceasta este doar una dintre posibilităţi, pe baza analizei datelor meteorologice existente", adaugă agenţia.

Airbusul A320-200, care efectua la 28 decembrie legătura între oraşul indonezian Surabaya şi Singapore, cu 162 de persoane la bord, a zburat în condiţii meteorologice foarte proaste.

Pilotul a cerut să ia altitudine pentru a evita o furtună, dar nu a primit imediat undă verde de la controlul aerian din cauza unui trafic foarte intens pe acest culoar aerian foarte frecventat. El a dispărut de pe ecranele radarelor la scurt timp după aceea.

Autoritățile indoneziene vor ancheta asupra unor "infracţiuni" comise de compania AirAsia pe care o suspectează că a folosit un culoar de zbor fără autorizație.

Avionul a folosit un culoar aerian într-un interval orar pentru care compania nu avea autorizație, a afirmat directorul general al Aviației Civile indoneziene Djoko Murjatmodjo.

Căutările corpurilor victimelor şi altor părţi ale epavei, în special cutiile negre, continuau duminică.

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit avion disparut
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close