Antena 3 CNN Externe Conducerea liberalilor germani şi-a anunţat demisia după eşecul istoric în alegeri

Conducerea liberalilor germani şi-a anunţat demisia după eşecul istoric în alegeri

Conducerea liberalilor germani şi-a anunţat demisia după eşecul istoric în alegeri
de M.T.    |    24 Sep 2013   •   14:00

Conducerea liberalilor germani (FDP) ţi-a anunţat luni seară demisia, în urma istoricului eşec înregistrat la alegeri, informează Agerpres.

Printre cei care au demisionat se numără şi actualul ministru de Externe, Guido Westerwelle.

Fostul ministru al Justiţiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, şi ministrul Sănătăţii, Daniel Bahr, s-au alăturat, luni, lui Westerwelle şi vicecancelarului şi ministrului Economiei, Philipp Rosler, şi şi-au anunţat demisia.

Rainer Bruderle şi-a pierdut automat poziţia de lider al grupului parlamentar al FDP, după ce partidul său nu a mai reuşit să intre în parlament, pentru prima dată în ultimii 65 de ani, în urma eşecului la alegerile de duminică.

Partidul, care nu a obţinut decât 4,8% din voturi, sub pragul de 5% necesar pentru intrarea în legislativ, a pierdut toate cele 93 de locuri de parlamentar.

În afara parlamentului, liberalii se vor strădui să atragă atenţia şi este de aşteptat să se confrunte cu probleme financiare deoarece vor primi mai puţini bani de la stat.

Conducerea şi-a anunţat demisia în contextul criticilor puternice la adresa strategiei de campanie de ultim moment de a cerşi voturi de la susţinătorii CDU, strategie despre care numeroşi susţinători au spus că a marcat pierderea respectului din partea electoratului.

Între timp, toate speranţele sunt puse în liderul în devenire Christian Linder (34 de ani), care a promis că va aduce partidul din nou în parlament la alegerile viitoare.

Partidul este reprezentat în continuare în nouă din cele 16 parlamente regionale.

FDP va alege o nouă conducere la congresul din noiembrie.

×
Subiecte în articol: Germania demisie Guido Westerwelle
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close