Antena 3 CNN Externe Un tren de mare viteză din Japonia a rămas fără conductor în timp ce rula cu 150 de km pe oră

Un tren de mare viteză din Japonia a rămas fără conductor în timp ce rula cu 150 de km pe oră

Un conductor de tren de mare viteză din Japonia riscă să fie sancționat pentru că a părăsit cabina timp de câteva minute pentru a merge la toaletă, în timp ce transporta 160 de pasageri cu 150 de kilometri pe oră.

Un tren de mare viteză din Japonia a rămas fără conductor în timp ce rula cu 150 de km pe oră
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2021   •   17:46

Compania de căi ferate din Japonia Centrală (JR Central) a declarat că incidentul a avut loc duminică dimineață, în timp ce trenul circula în prefectura centrală Shizuoka, Japonia.

Conductorul de tren, în vârstă de 36 de ani, suferise o criză de stomac și a plecat din cabină pentru a merge la toaletă. În locul său a rămas un asistent care nu avea permis de conducere să manevreze trenul care transporta 160 de pasageri şi circula cu 150 de kilometri pe oră.

Regulile companiei prevăd că, dacă un conductor se simte rău, trebuie să contacteze centrul de comandă sau să predea comanda unui conductor care deţine permis de conducere.

Incidentul a fost considerat un act extrem de nepotrivit de către compania de căi ferate din Japonia Centrală (JR Central), care le-a cerut scuze călătorilor. Căile ferate renumite din Japonia sunt strict reglementate cu standarde ridicate de siguranță, iar accidentele feroviare sunt rare.

Ultimul incident major s-a întâmplat în 2005, când un tren a deraiat în orașul vestic Amagasaki, ucigând 107 persoane. Shinkansen, care este rețeaua feroviară a trenurilor glonț din Japonia, nu a avut niciodată un accident în istoria sa de 57 de ani.

 

 

×
Subiecte în articol: japonia conductor tren pauza toaleta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close