Antena 3 CNN Externe Conferinţă climatică cu scandal la Copenhaga, după ce un document al danezilor a ajuns în presă (VIDEO)

Conferinţă climatică cu scandal la Copenhaga, după ce un document al danezilor a ajuns în presă (VIDEO)

Conferinţă climatică cu scandal la Copenhaga, după ce un document al danezilor a ajuns în presă (VIDEO)
10 Dec 2009   •   13:47

Scandal la conferinţa climatică de la Copenhaga după ce un document al danezilor a ajuns în presă. Proiectul propune ca statele în curs de dezvoltare să suporte mai mult din costurile legate de reducerea poluării, decât cele dezvoltate. În acest timp, poliţia daneză a confiscat de la mai mulţi militanţi străini materiale ce puteau fi folosite la comiterea de acte de tulburare a ordinii publice.

Activiştii pentru mediu şi-au intensificat protestele în perioada summit-ului climatic de la Copenhaga. Zeci de militanţi Greenpeace au pus un banner uriaş pe Colloseum-ul din Roma pentru a-i îndemna pe liderii lumii să ia măsuri drastice împotriva poluării.

Nici în capitala Danemarcei lucrurile nu sunt tocmai paşnice. Totul a pornit de la un proiect care a ajuns în mâinile presei. Potrivit actului scris de danezi, ţările în curs de dezvoltare ar urma să suporte din costurile pe care le presupune scăderea emisiilor cu efect de seră, mai mult decât cele dezvoltate. Imediat, ţările vizate au acuzat Danemarca de faptul că a încercat să influenţeze negocierile care vor urma între liderii mondiali.

Pe parcursul celor două săptămâni ale summitului de la Copenhaga, lideri din peste 100 de ţări vor pune la punct strategia pe termen lung privind controlul încălzirii globale. Negocierile ar trebui să ducă la semnarea unui acord internaţional care să limiteze încălzirea globală la doar două grade Celsius.

Negocierile se anunţă dure dar specialiştii avertizează că un eşec al conferinţei ar costa economia mondială 500 de miliarde de dolari pe an.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Copenhaga
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close