Antena 3 CNN Externe Conferință de presă la Pentagon: ”Putin a întărit capacitățile militare la granița cu Ucraina și Belarus”

Conferință de presă la Pentagon: ”Putin a întărit capacitățile militare la granița cu Ucraina și Belarus”

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentgonului, a anunțat, într-o conferință de presă că liderul rus și-a întărit capacitățile militare la granița cu Ucraina și cu Belarus. Același lucru s-a întâmplat și cu forțele navale.

Conferință de presă la Pentagon: ”Putin a întărit capacitățile militare la granița cu Ucraina și Belarus”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Feb 2022   •   22:12

”În ultimele 48 de ore, domnul Putin a întărit capacitățile militare la granița cu Ucraina și Belarusul. Unele dintre unitățile aflate acolo au crescut, la fel și cele navale din Marea Neagră, astfel încât există mai multe opțiuni, dacă cumva va alege calea militară. Vreau să mă abțin și să nu vorbesc despre mișcările specifice ale trupelor. Nu ar fi un lucru înțelept de făcut”, a declarat oficialul.

”Vreau să vă spun că Putin devine din ce în ce mai pregătit pentru situația în care ar putea alege varianta militară. Ne arată că se pregătește, urmând pas cu pas să fie cât mai apraope de această opțiune”, a adăugat acesta.

”Exercițiile militare sunt exact ceea ce face o armată să fie pregătită pentru acțiuni militare. Nu dorim să se ajungă la asta, nici ucrainienii, nici aliații NATO”, a preciat Ki.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a precizat că nu crede că Putin a luat o decizie finală asupra invaziei și, intrebat cu privire la informațiile venite de la serviciile secrete conform cărora un atac ar avea loc la 16 februarie, nu a dorit să comenteze. Totuși, a menționat că o invazie s-ar putea produce oricând, foarte rapid.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close