Antena 3 CNN Externe Linia directă a lui Vladimir Putin a fost atacată de hackeri

Linia directă a lui Vladimir Putin a fost atacată de hackeri

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, comunică astăzi, prin intermediul unei ”linii directe”, a 17-a la număr, cu cetățenii ruși.

Linia directă a lui Vladimir Putin a fost atacată de hackeri
Sursa foto: TASS
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   14:57

Marea conferință a președintelui rus, Vladimir Putin, "Linia Directă" a fost supusă unui atac cibernetic de tip DDos, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Acesta a precizat că deocamdată nu a fost identificată cu exactitate sursa acestor atacuri.

Tradiționalele ”linii directe” au debutat încă în primul mandat al lui Vladimir Putin la președinția țării. Prima a avut loc pe 24 decembrie 2001. Lui Putin i-au fost adresate atunci în jur de 400 de mii de întrebări. În anul următor, cetățenii ruși i-au adresat șefului statului deja aproximativ 1,5 milioane de întrebări.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a precizat că președintele intenționează ca zilele de marți și miercuri să le consacre pregătirii pentru linia directă. Potrivit acestuia, șeful statului a studiat un grupaj de materiale informative pe care, tradițional, le transmit ministerele și departamentele în contextul acestui eveniment și, în funcție de necesitate, a luat legătura cu miniștrii, cu șefii mai multor organe de stat, a examinat un număr impunător de adresări din partea cetățenilor.

Potrivit lui Peskov, anul acesta Putin va putea lua legătura, în caz de necesitate, cu șefii de regiuni, cu miniștrii și membrii guvernului, chiar în timpul ”liniei directe”.

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close