Antena 3 CNN Externe Confirmarea pe care o aştepta SUA. "Da, este la noi"

Confirmarea pe care o aştepta SUA. "Da, este la noi"

Confirmarea pe care o aştepta SUA. "Da, este la noi"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    30 Noi 2013   •   12:32
Coreea de Nord a confirmat, sâmbătă, deţinerea unui cetăţean american în vârstă de 85 de ani acuzat de "activităţi ostile", publicând mărturia acestuia despre presupusele infracţiuni comise, anunţă agenţia oficial KCNA, citată de AFP, conform Mediafax.
Merrill Newman, în vârstă de 85 de ani, a fost arestat în octombrie după ce a intrat în Coreea de Nord "prezentându-se ca fiind turist", precizează agenţia oficială nord-coreeană.
Zilele trecute, soţia acestui veteran al Războiului intercoreean a lansat un apel pentru eliberarea acestuia.
Merrill Newman, originar din statul California, participa la o excursie organizată în Coreea de Nord, fiind arestat pe 26 octombrie, pe aeroportul din Phenian.
Agenţia KCNA a precizât că bătrânul este acuzat de comiterea unor delicte atât în calitatea de turist, cât şi în timpul participării la războiul dintre cele două Corei, care a avut loc în perioada 1950-1953. 
"În războiul din Coreea, am comis numeroase infracţiuni, care nu pot fi şterse, împotriva Coreei de Nord şi a poporului coreean", mărturiseşte veteranul american într-o declaraţie prezentată de agenţia KCNA.
 

×
Parteneri
x close