Antena 3 CNN Externe Conflict la nivel înalt între Franța și Italia. Paris și-a rechemat ambasadorul de la Roma

Conflict la nivel înalt între Franța și Italia. Paris și-a rechemat ambasadorul de la Roma

Conflict la nivel înalt între Franța și Italia. Paris și-a rechemat ambasadorul de la Roma
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    07 Feb 2019   •   15:54

Franţa şi-a rechemat pentru consultări ambasadorul din Italia după o serie de „declaraţii revoltătoare” şi „atacuri fără fundament” şi fără „precedent” ale unor responsabili italieni, a anunţat joi Ministerul de Externe de la Paris, transmit AFP şi Reuters.

„Franţa face, de mai multe luni, obiectul unor acuzaţii repetate, atacuri fără fundament, declaraţii revoltătoare”, a declarat Agnes von der Mühll, purtătoarea de cuvânt a Quai d'Orsay, într-un comunicat.

Reacţia ministerului intervine după ce, marţi, vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele, s-a întâlnit cu reprezentanţi „ai vestelor galbene”, mobilizaţi de mai multe săptămâni împotriva preşedintelui francez Emmanuel Macron.

„Vântul schimbării a ajuns în Alpi. Repet: vântul schimbării a ajuns în Alpi”, a scris Di Maio pe reţelele sociale după întâlnire.

Aceasta a fost precedată de o serie de atacuri ale lui Di Maio, precum şi ale celuilalt vicepremier, Matteo Salvini, şeful partidului de extremă dreapta Liga, împotriva împotriva Franţei, a guvernul de la Paris şi a preşedintelui Macron.
 

×
Subiecte în articol: conflict Franta paris roma
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close