Antena 3 CNN Externe Conflictul din Gaza continuă, pentru a 11-a zi consecutiv. Peste 550 de palestinieni şi-au pierdut viaţa

Conflictul din Gaza continuă, pentru a 11-a zi consecutiv. Peste 550 de palestinieni şi-au pierdut viaţa

Conflictul din Gaza continuă, pentru a 11-a zi consecutiv. Peste 550 de palestinieni şi-au pierdut viaţa
06 Ian 2009   •   13:03

Confruntările continuă în Gaza pentru a 11-a zi consecutiv, iar numărul morţilor creşte de la o oră la alta. Peste 550 de palestinieni şi-au pierdut viaţa de la începutul conflictului. Hamas susţine că a ucis mai mulţi inamici, însă armata israeliană a confirmat doar moartea a trei soldaţi, în urma unei erori de tir a propriilor tancuri.
În ciuda apelurilor la pace ale comunităţii internaţionale, israelienii sunt hotărâţi să continue atacul. Aviaţia israeliană a bombardat două şcoli ale Naţiunilor Unite. În urma atacurilor, alţi cinci palestinieni au fost adăugaţi pe lista victimelor.
Luni seară, pentru prima dată de la începutul confruntărilor, oraşul Gaza a fost scena unor lupte deosebit de violente.
În Gaza, cea mai mare parte a locuinţelor sunt lipsite de curent electric, iar apa potabilă, alimentele şi carburanţii sunt aproape epuizate. Potrivit Crucii Roşii, răniţii mor în aşteptarea ambulanţelor oprite din cauza luptelor, iar dotările spitalelor palestiniene sunt depăşite. În plus, cel puţin două spitale nu mai dispun de carburant pentru alimentarea generatorului de energie electrică, iar medicii se tem că, în aceste condiţii, nu vor mai putea opera.
În ciuda ofensivei, extremiştii palestinieni au continuat să lanseze rachete asupra Israelului. Patru israelieni au fost răniţi. Premierul Ehud Olmert a respins orice încetare a focului până la oprirea totală a tirurilor de rachete din Gaza.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Hamas Ehud Olmert confruntari
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close