Antena 3 CNN Externe Conflictul dintre Japonia şi China se intensifică. Un distrugător şi alte şase nave chineze, reperate în apropierea insulelor disputate

Conflictul dintre Japonia şi China se intensifică. Un distrugător şi alte şase nave chineze, reperate în apropierea insulelor disputate

Conflictul dintre Japonia şi China se intensifică. Un distrugător şi alte şase nave chineze, reperate în apropierea insulelor disputate
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Oct 2012   •   08:37
Ministerul japonez al Apărării a anunţat că şapte nave militare chineze au fost reperate marţi în apropierea insulei situate în extremitatea de sud a Japoniei. În prezent, Japonia şi China se află în conflict diplomatic cu privire la suveranitatea asupra unor insule din Marea Chinei de Est.

"Un avion japonez a reperat şapte nave militare chineze la o distanţă de aproximativ 49 de kilometri sud-sud-est de Insula Yonaguni la ora locală 7.00 (1.00, ora României)", a declarat un oficial din cadrul ministerului, citat de AFP.

"Ele se deplasau către nord, dinspre Oceanul Pacific spre Marea Chinei de Est", a precizat acesta.

Printre cele şapte nave chineze, ministerul japonez a enumerat un distrugător lansator de rachete, un distrugător, două fregate, două nave de salvare pentru submarine şi o navă de aprovizionare.

Trecerea celor şapte nave militare are loc în contextul unor tensiuni bilaterale cu privire la suveranitatea asupra Insulelor Senkaku, situate mai la nord, în Marea Chinei de Est.

Aceste insule mici şi nelocuite sunt administrate de către Tokyo, dar sunt revendicate insistent de către Beijing, sub numele de Insulele Diaoyu.


 

×
Subiecte în articol: Ministerul Apararii japonia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close