Antena 3 CNN Externe Confruntare dramatică la tribunal între Katerina, văduva ucraineană, și Vadim, soldatul rus care i-a ucis soțul: "Înțeleg că nu mă vei putea ierta niciodată"

Confruntare dramatică la tribunal între Katerina, văduva ucraineană, și Vadim, soldatul rus care i-a ucis soțul: "Înțeleg că nu mă vei putea ierta niciodată"

Procesul soldatului rus Vadim Șișimarin, acuzat de crime de război și omor cu premeditare, s-a reluat la Kiev, la o zi după ce inculpatul s-a declarat vinovat.

Confruntare dramatică la tribunal între Katerina, văduva ucraineană, și Vadim, soldatul rus care i-a ucis soțul: "Înțeleg că nu mă vei putea ierta niciodată"
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    19 Mai 2022   •   14:27

În sala de tribunal a avut loc o confruntare dramatică între Șișimarin și Katerina Șelipova, văduva lui Oleksandr Șelipov, bărbatul de 62 de ani pe care acuzatul spune că l-a ucis la ordin, relatează BBC.

Șelipova l-a întrebat pe acuzatul de 21 de ani cum s-a simțit când i-a omorât soțul și dacă regretă ce a făcut.

Șișimarin a răspuns că și-a recunoscut deja fapta și că i-a cerut iertare văduvei.

"Însă înțeleg că nu mă vei putea ierta niciodată", a spus el.

Femeia a continuat însă cu tirul întrebărilor, transmite BBC.

"Spune-mi, te rog, de ce ați venit voi (rușii) aici? Să ne apărați? Să de apărați de cine? De soțul meu, pe care l-ai ucis?", a insistat Șelipova.

Acuzatul a rămas mut la aceste întrebări, consemnează sursa citată.

Katerina l-a văzut pe cel care i-a ucis soțul la câteva secunde după crimă

Sarah Rainsford, corespondenta radiodifuziunii britanice, menționează că a vorbit cu Șelipova în prima zi a procesului iar aceasta i-a spus că îi pare rău pentru soldatul rus, dar nu-i poate ierta fapta.

Pe 28 martie, în ziua fatidică, ea a auzit împușcătura care i-a ucis soțul și l-a văzut apoi pe Șișimarin, prin poarta casei sale, ținând arma în mână.

La scurt timp, femeia a găsit cadavrul soțului său, întins pe stradă. "Era totul pentru mine, era protectorul meu", a spus Katerina Șelipova.

Acuzatul le-a spus procurorilor că n-a dorit să-l omoare pe civilul de 62 de ani însă a fost obligat să urmeze ordinele date de un alt militar rus.

Acuzarea a cerut închisoarea pe viață pentru Vadim Șișimarin

Judecătorii tribunalului din Kiev au decis amânarea procesului până vineri, la ora locală 11.

Ei au spus că acuzatul Vadim Șișimarin nu este pregătit pentru dezbaterea din instanță.

Anterior, echipa de procurori a cerut în cazul acestuia pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Foto interior: imagini din sala de tribunal de la Kiev, unde se judecă procesul lui Vadim Șișimarin

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close