Antena 3 CNN Externe Confruntări extrem de violente în capitala Georgiei între simpatizanţii Opoziţiei şi poliţişti

Confruntări extrem de violente în capitala Georgiei între simpatizanţii Opoziţiei şi poliţişti

Confruntări extrem de violente în capitala Georgiei între simpatizanţii Opoziţiei şi poliţişti
Sursa foto: Foto: EPA
22 Mai 2011   •   20:56

Capitala Georgiei a fost duminică scena unor confruntări violente între poliţişti şi simpatizanţii opoziţiei. Situaţia a scăpat complet de sub control când protestatarii au atacat forţele de ordine, iar acestea au răspuns violent. Răniţi au fost în ambele tabere.

Încăierarea a avut loc în faţa sediului televiziunii naţionale georgiene, unde mii de protestatari ai opoziţiei manifestau de 24 de ore. Situaţia a devenit explozivă când unul dintre liderii demonstranţilor a fost reţinut de forţele de ordine. Înfuriaţi, manifestanţii i-au atacat pe poliţişti.

De cealaltă parte, cei din opoziţia georgiană spun că ei ar fi fost atacaţi de poliţişti sub acoperire. Aceştia ar fi folosit drept arme bastoanele de plastic de la steagurile pe care le-ar fi confiscat de la protestatari.

Fost aliat al preşedintelui Saakaşvili, Nino Burjanadze a ajuns principalul lui adversar. Ea este liderul opoziţiei şi conduce protestul în care mii de oameni cer şefului statului să demisioneze. Mihail Saakaşvili e acuzat de corupţie şi de încălcarea reformelor democratice.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close