Antena 3 CNN Externe Confruntări în Ucraina. 10 morţi în bombardamente la Doneţk, în prima zi de şcoală

Confruntări în Ucraina. 10 morţi în bombardamente la Doneţk, în prima zi de şcoală

Confruntări în Ucraina. 10 morţi în bombardamente la Doneţk, în prima zi de şcoală
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    01 Oct 2014   •   15:03

Zece persoane au fost ucise miercuri în bombardamente la Donețk, bastion al separatiștilor proruși în estul Ucrainei, după ce un proiectil a lovit un microbuz, iar un obuz a căzut în apropiere de o școală, a anunțat administrația regională, citată de France Presse.

Acesta este cel mai sângeros bilanț în rândul civililor într-o singură zi după intrarea în vigoare, la 5 septembrie, a acordului de încetare a focului încheiat între Kiev și insurgenții din estul Ucrainei, în cadrul unor negocieri cu participarea Rusiei și OSCE, la Minsk.

Patru adulți au fost uciși și alți opt răniți după ce un obuz a explodat la ora locală 10:00 (07:00 GMT) în apropiere de o școală situată în cartierul Kievski, la circa patru kilometri de aeroport, scena unor lupte intense între armata ucraineană și rebeli în ultimele zile.

În momentul căderii proiectilului, în curtea școlii se aflau 238 de persoane, între care 70 de copii, cu ocazia începerii noului an școlar, care a debutat cu o lună mai târziu decât în restul țării în această regiune unde are loc un conflict armat.

Alte șase persoane au fost ucise și încă una rănită după ce un maxi taxi în care se aflau a fost lovit de o rachetă, cam la aceeași oră cu precedentul incident, a indicat administrația regională, într-un comunicat.

Confruntările par să fi început să crească în intensitate de luni, odată cu anunțul morții a nouă soldați ucraineni și a patru civili.

×
Subiecte în articol: donetk Ucraina bombardamente
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close