Antena 3 CNN Externe Confruntări între activiştii de stânga şi de dreapta, prevenite de poliţia britanică

Confruntări între activiştii de stânga şi de dreapta, prevenite de poliţia britanică

Confruntări între activiştii de stânga şi de dreapta, prevenite de poliţia britanică
Sursa foto: Confruntari proteste
01 Noi 2009   •   13:01

Poliţia britanică a făcut din nou mari eforturi pentru a preveni o confruntare între activiştii de dreapta şi cei de stânga, la Leeds. Câteva sute de militanţi de dreapta au organizat un miting de protest faţă de extremismul islamic. În acelaşi timp, un număr mult mai mare de reprezentanţi ai stângii au participat la o adunare sub deviza "Uniţi împotriva fascismului".

Poliţiştii s-au străduit să separe cele două tabere, dar cordoanele de securitate au fost rupte de câteva ori. Nimeni nu a fost grav rănit. Cinci persoane au fost arestate.

Înainte de organizarea manifestaţiilor, poliţiştii din Leeds au vizitat mai multe moschei din oraş şi i-au rugat pe cei care intenţionau să participe la proteste să nu provoace dezordine. Poliţia din West Yorkshire a trimis de asemenea e-mail-uri studenţilor din Leeds. Acestora li s-a reamintit că ?toţi oamenii beneficiază de libertatea de expresie şi dreptul la protest paşnic, dar oamenii care depăşesc aceste limite şi comit fapte ilegale se pot aştepta să aibă de-a face cu poliţia din West Yorkshire?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: confruntari proteste
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close