Antena 3 CNN Externe Confruntări violente în Barcelona între polițiști și manifestanții pentru independența Cataloniei. Zeci de persoane au fost rănite

Confruntări violente în Barcelona între polițiști și manifestanții pentru independența Cataloniei. Zeci de persoane au fost rănite

Aproximativ 50 de persoane au fost rănite miercuri seara, la Barcelona, în confruntările dintre poliţie şi manifestanţii pentru independenţa Cataloniei, care au avut loc în jurul stadionului Camp Nou, cu ocazia marelui derby al fotbalului spaniol, FC Barcelona - Real Madrid (0-0).

Confruntări violente în Barcelona între polițiști și manifestanții pentru independența Cataloniei. Zeci de persoane au fost rănite
Sursa foto: foto- Pexels
19 Dec 2019   •   10:07

Incidentele au izbucnit pe o stradă din apropierea arenei, între manifestanţii care arborau drapele ale Cataloniei şi poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Conform AFP, care citează serviciile spaniole de urgenţă, 46 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar opt dintre ele au avut nevoie de spitalizare.

Cinci protestatari au fost reţinuţi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Calmul a revenit după ce suporterii au început să părăsească stadionul Camp Nou, la finalul meciului încheiat nedecis.

Acestea au fost primele incidente violente notabile de la Barcelona, după cele care au izbucnit în urma condamnării, pe 14 octombrie, a nouă conducători separatişti catalani, care au primit pedepse cu închisoarea pentru tentativa de secesiune din 2017.

Înaintea meciului, câteva sute de manifestanţi pentru independenţă au întrerup circulaţia la porţile stadionului lui FC Barcelona, într-o ambianţă mai degrabă festivă, între cântece şi sloganuri.

În interiorul arenei, între finalul imnului şi lovitura de start, mii de banderole albastre au fost fluturate, în timp ce spectatorii strigau "Libertat" (Libertate, în catalană).

A fost o acţiune prevăzută de platforma separatistă Tsunami Democratic, care a distribuit aceste banderole albastre miercuri după-amiază, în timpul manifestaţiilor care au reunit peste 5.000 de simpatizanţi în jurul stadionului, potrivit forţelor de ordine.

Banderolele conţineau sloganul platformei, "SpainSitAndTalk (Spania, aşează-te şi dialoghează, în engleză), prin care separatiştii cer autorităţilor de la Madrid să accepte un referendum pentru independenţă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Real Madrid Catalonia Barcelona
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close