Antena 3 CNN Externe Confruntări violente în Venezuela! Armata lui Maduro calcă oamenii cu vehicule. Liderul opoziției cheamă poporul la revoluție - VIDEO

Confruntări violente în Venezuela! Armata lui Maduro calcă oamenii cu vehicule. Liderul opoziției cheamă poporul la revoluție - VIDEO

Confruntări violente în Venezuela! Armata lui Maduro calcă oamenii cu vehicule. Liderul opoziției cheamă poporul la revoluție - VIDEO
Sursa foto: Captura foto Andrew Pollack
30 Apr 2019   •   21:16

Confruntările în capitala Venezuelei au erupt, între trupele care îl sprijină pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi altele care ar fi trecut de partea opozantului Juan Guaido. Imagini transmise de televiziunea T13 arată cum sute de protestatari din Caracas sunt călcați de vechicule militare aparținând Gărzii Naționale. 

Guvernul a denunţat o ''tentativă de lovitură de stat'' după ce preşedintele Adunării Naţionale autoproclamat preşedinte interimar, Juan Guaido, a anunţat din interiorul unei baze militare, prin intermediul reţelelor de socializare, că a primit sprijin din partea unui grup de ''soldaţi curajoşi''. Acest grup de soldaţi l-au eliberat din arest domiciliar pe opozantul Leopoldo Lopez. De asemenea, susţinători ai lui Guaido au ieşit pe străzi şi au început să se adune în Piaţa Altamira, epicentrul protestelor împotriva lui Maduro. 

Un fidel al acestuia din urmă, Diosdado Cabello, le-a cerut de asemenea susţinătorilor lui Maduro să se adune la Palatul Miraflores, sediul preşedinţiei. 

În acest timp, guvernul preşedintelui Maduro susţine că este în curs o acţiune de ''neutralizare a unui grup restrâns de trădători din efectivele armatei, care s-au poziţionat la intersecţia Altamira pentru a porni o lovitură de stat''.

 

Washingtonul susține opoziția lui Guaido, Rusia susține că armata e cu Maduro

Consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, John Bolton, a cerut marţi armatei venezuelene să apere ''instituţiile legitime împotriva uzurpării democraţiei'', într-un mesaj pe Twitter de susţinere faţă de liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, recunoscut de SUA şi de alte circa 50 de state drept preşedinte interimar al Venezuelei şi care acum încearcă să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro cu sprijinul unor militari care au trecut de partea sa, transmite agenţia EFE. La rândul său, secretarul american de stat Mike Pompeo a scris, tot pe Twitter, că SUA ''sprijină total poporul venezuelean în câştigarea libertăţii şi democraţiei''. 

În schimb, ambasada Rusiei la Caracas afirmă că militarii venezueleni sunt în continuare alături de preşedintele Nicolas Maduro. ''Militarii rămân alături de guvernul legitim. Nicio instalaţie militară nu a fost preluată (de opoziţie)'', a declarat pentru agenţia Interfax un purtător de cuvânt al ambasadei. 

×
Parteneri
Benzina a sărit de pragul psihologic de 7 lei!
x close