Antena 3 CNN Externe Congresul american va decide în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI asupra unui intervenţii în Siria

Congresul american va decide în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI asupra unui intervenţii în Siria

Congresul american va decide în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI asupra unui intervenţii în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Sep 2013   •   09:58
Un înalt responsabil republican american al Camerei Reprezentanţilor a declarat vineri că votul asupra autorizării recursului la forţă în Siria va avea loc "în următoarele două săptămâni", fără a da mai multe detalii despre calendar, relatează AFP, conform Mediafax.
"Dat fiind că există opinii diferite în cadrul celor două partide, revine preşedintelui Obama să explice Congresului şi americanilor că este vorba de un mod bun de acţiune. Membrii trebuie să se pregătească pentru o dezbatere robustă şi un vot asupra autorizării recurgerii la forţă militară în Siria în următoarele două săpămâni", a scris Eric Cantor, liderul majorităţii republicane din Cameră, într-un memorandum intern.
Ordinea de zi legislativă a săptămânii viitoare, publicată vineri de Eric Cantor, nu menţionează Siria, însă această agendă este des schimbată în funcţie de priorităţile liderilor.
Preşedintele Barack Obama va vorbi marţi seară la televiziune despre Siria, iar Senatul american urmează să voteze o rezoluţie săptămâna viitoare.
Liderul majorităţii democrate senatoriale, Harry Reid, a depus formal vineri în Senat proiectul de rezoluţie, adoptat în comisie miercuri, iar dezbaterile vor începe oficial marţi, conform serviciile majorităţii democrate. Senatorii se vor întoarce luni după-amiază în Congres.
Textul Senatului restrânge la 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii până la 90 de zile, orice intervenţie militară şi interzice trimiterea trupelor la sol. 
Dacă cele două camere adoptă texte diferite, acestea vor trebui armonizate.
 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close