Antena 3 CNN Externe Congresul SUA ripostează. Vrea să combată recrutările de către Statul Islamic

Congresul SUA ripostează. Vrea să combată recrutările de către Statul Islamic

Congresul SUA ripostează. Vrea să combată recrutările de către Statul Islamic
16 Iul 2015   •   14:45

O comisie a Congresului SUA a aprobat un proiect de lege care prevede alocarea de fonduri pentru programe de combatere a radicalizării și recrutării de americani de către organizația jihadistă Statul Islamic și alte grupări, informează Agerpres.
 
Conform textului aprobat, vor fi alocate în acest scop Departamentului pentru Securitatea Internă câte 10 milioane de dolari timp de patru ani, cu începere de la 1 octombrie.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de plenul Camerei Reprezentanților și al Senatului.

Fondurile sunt menite să ajute comunitățile și agențiile guvernamentale să dezvolte programe care să prevină radicalizarea și recrutarea de americani prin internet sau pe alte canale.

Textul prevede înființarea, în cadrul Departamentului pentru Securitatea Internă, a unui Birou permanent pentru combatarea extremismului violent.

Potrivit anchetatorilor, 80% dintre americanii având legături cu activități de sprijin al Statului Islamic și al altor mișcări s-au radicalizat prin internet, fără a avea contact direct cu militanți din străinătate. Agențiile guvernamentale au în desfășurare sute de anchete în domeniul contraterorismului, în toate cele 50 de state.

Departamentul de Stat a înființat o unitate specială de monitorizare și combatare, inclusiv prin rețelele de socializare, a propagandei Statului Islamic și a altor grupări.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close