Antena 3 CNN Externe Consens între liderii partidelor pro-europene din Moldova: "Rămâne de adoptat doar decizia politică"

Consens între liderii partidelor pro-europene din Moldova: "Rămâne de adoptat doar decizia politică"

Consens între liderii partidelor pro-europene din Moldova: "Rămâne de adoptat doar decizia politică"
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Dec 2010   •   14:24

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PD) şi Partidului Liberal (PL) au încheiat, joi, discuţiile privind formarea unei coaliţii. Liderii celor trei formaţiuni nu au spus deschis dacă se va forma o alianţă de centru-dreapta, însă au lăsat să se înţeleagă că s-a ajuns la un consens.

Potrivit unimedia.md, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu s-au întâlnit joi dimineaţă la Reşedinţa de stat pentru a decide dacă vor crea sau nu o alianţă de dreapta. La finalul negocierilor, cei trei au anunţat că s-a ajuns la un consens şi că a mai rămas de adoptat doar decizia politică.

"Am finalizat procesul de negocieri în format trilateral. Urmează să mai avem discuţii fiecare în partidele sale. Spre începutul şedinţei Parlamentului va fi clară situaţia", a anunţat liderul PLDM, Vlad Filat, la finalul negocierilor.

Preşedintele PD susţine că "nu mai există întrebări neclare" şi că decizia finală va fi luată la şedinţa Consiliului Naţional politic.

La rândul său, liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat, pentru aceeaşi sursă, că s-a găsit consens la problemele existente între partide şi că nu mai rămâne decât de adoptat decizia politică.

Cel mai probabil, anunţul privind constituirea noii majorităţi va fi făcut la şedina Parlamentului programată să înceapă la ora 16:00.


×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close