Antena 3 CNN Externe Consilier al lui Obama: SUA, la un pas de a pierde războiul în Afganistan

Consilier al lui Obama: SUA, la un pas de a pierde războiul în Afganistan

Consilier al lui Obama: SUA, la un pas de a pierde războiul în Afganistan
Sursa foto: Afganistan
10 Dec 2009   •   11:51

Un fost consilier al preşedintelui Barack Obama a declarat că SUA "sunt pe cale să piardă războiul în Afganistan", informează AFP. Bruce Riedel, care a lucrat mai bine de 30 de ani în cadrul CIA, susţine că ?toate statisticile şi toţi indicatorii sunt în favoarea talibanilor?.

Oficialul american a făcut aceste declaraţii în cadrul unui colocviu şi a ţinut să precizeze că nu se exprimă în calitate de membru al administraţiei Obama.

"Preşedintele Obama a moştenit în ianuarie 2009 un dezastru în Pakistan şi în Afganistan. Lucrurile s-au înrăutăţit şi mai mult pe parcursul ultimelor zece luni. Un război care a început în 2001 cu un succes fulminant (...) a fost compromis", a declarat Riedel.

Fostul consilier al preşedintelui Obama a mai precizat că ?administraţia anterioară nu a făcut nimic?. De aceea, ?o insurecţie care nu ar fi trebuit să apară niciodată ameninţă să ducă la eşec prima operaţiune terestră din istoria NATO".

Bruce Riedel a condus echipa de specialişti care a trecut în revistă întreaga strategie americană în Pakistan şi în Afganistan. Oficialul a lucrat şi în echipa de campanie a lui Barack Obama.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan razboi Barack Obama
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close