Antena 3 Externe Consilier prezidenţial egiptean: "Holocaustul, o farsă. Evreii au fost mutaţi în Statele Unite"

Consilier prezidenţial egiptean: "Holocaustul, o farsă. Evreii au fost mutaţi în Statele Unite"

29 Ian 2013   •   23:24
Consilier prezidenţial egiptean: "Holocaustul, o farsă. Evreii au fost mutaţi în Statele Unite"
Sursa foto: Foto:anglonautes.com

Fathi Shihab-Eddim, un consilier al preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, a catalogat Holocaustul drept o "farsă" organizată de serviciile secrete americane, afirmând că evreii despre care se spune că au fost omorâţi de nazişti au fost mutaţi în Statele Unite, relatează Fox News.
   
"Mitul Holocaustului este o industrie inventată de America", a declarat Fathi Shihab-Eddim, consilier al preşedintelui egiptean responsabil de numirea membrilor consiliilor de administraţie ale publicaţiilor de stat din Egipt.
   
"Serviciile secrete americane, în cooperare cu statele aliate în al II-lea Război Mondial, au creat Holocaustul pentru a distruge imaginea inamicilor germani, pentru a justifica războiul şi masivele distrugeri militare, victimele civile şi atacurile nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki", a spus Shihab-Eddim cu ocazia Zilei de comemorare a Holocaustului.
   
Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi de nazişti în al II-lea Război Mondial.
   
Afirmaţiile consilierului prezidenţial egiptean reprezintă un semnal de alarmă pentru relaţiile dintre Israel şi Egipt, ţară condusă de o administraţie islamistă după înlăturarea regimului Hosni Mubarak, care avea relaţii bune cu statul evreu.
   
Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sprecializat în combaterea antisemitismului şi negaţionismului, afirmă că declaraţiile reflectă o atitudine periculoasă, dar specifică ţărilor arabe.

"Tristul adevăr este că aceste opinii sunt relativ comune în lumea arabă, fiind rezultatul ignoranţei şi atitudinilor negaţioniste ale guvernelor", a spus Zuroff.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close