Antena 3 CNN Externe Consilierul lui Erdogan cere ca poziția Turciei ca membru NATO să fie reconsiderată

Consilierul lui Erdogan cere ca poziția Turciei ca membru NATO să fie reconsiderată

Consilierul lui Erdogan cere ca poziția Turciei ca membru NATO să fie reconsiderată
20 Noi 2017   •   16:10

Consilierul președintelui turc, Yalcin Topcu, a afirmat că Turcia trebuie să reconsidere calitatea sa de mebru NATO. Acesta a mai ținut să precizeze faptul că Turcia are a doua cea mai mare armată din alianță, după Statele Unite.

Afirmația acestuia a venit la scurt timp după ce Recep Erdogan a decis să-și retragă trupele din cadrul unui exercițiu NATO, care s-a desfășurat în Norvegia.  Motivul pe care l-a expus a fost că numele său și cel al lui Mutafa Kemal Ataruk, fondatorul Turciei modern, au fost folosite în moduri necorespunzătoare în timpul unui exercițiu.

”Ce a făcut NATO e scandalos! Știu că nu ne pot opri, și de asta ne-au trecut ca țintă. Problema nu este una personală sau care să țină de partid. Ținta este Turcia și națiunea turcă. Turcia de astăzi nu poate fi comparată cu Turcia de acum 15 ani în niciun domeniu, nici în economie, nici în industria de apărare, nici în comerț sau diplomație. Turcia își produce acum propriile arme și tancuri”, a fost reacția lui Erdogan, potrivit RT

La scurt timp, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, și-a cerut scuze și a explicat că s-a creat această situație din cauza acțiunilor unei personae care nu este angajat NATO și ceea ce a făcut nu are de-a face, sub nicio formă, cu opiniile alianței.

×
Subiecte în articol: turcia NATO membru exercitiu Erdogan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close