Antena 3 CNN Externe Consiliul de securitate al Rusiei a votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Consiliul de securitate al Rusiei a votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas.

Consiliul de securitate al Rusiei a votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk
Sursa foto: Pixabay.com
de Alexandra Ionescu    |    21 Feb 2022   •   19:39

Decizia de recunoaştere a independenţei autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu NATO şi Uniunea Europeană.

Decizia a fost luată cu 10 voturi din 13.

Sugestiile făcute luni de Vladimir Putin intră în contradicţie cu poziţia anunţată săptămâna trecută de Kremlin. Kremlinul anunţase că Vladimir Putin considera că proiectul Dumei de Stat privind recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk nu este în conformitate cu Acordul de la Minsk.

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a aprobat săptămâna trecută o rezoluţie prin care îi propune preşedintelui Vladimir Putin recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk, afectate de un conflict militar între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi.

Rusia a încercat să se înfățișeze ca un protector al etnicilor ruși care trăiesc în ambele teritorii, dar Statele Unite și aliații săi au acuzat Moscova că își construiește un pretext pentru o posibilă invazie a Ucrainei, în încercarea de a rescrie arhitectura de securitate a Europei care a apărut de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close