Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie de încetare a focului în Gaza

Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie de încetare a focului în Gaza

Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie de încetare a focului în Gaza
09 Ian 2009   •   05:20

ONU a intrat în şedinţă joi seara pentru a adopta o rezoluţie ce să ceară încetarea imediată a focului şi oprirea ostilităţilor millitare de ambele părţi în Fâşia Gaza, o mutare ce a devenit posibilă numai după ce SUA au semnalat dorinţa de a accepta un asemenea text. Cu toate acestea, doar 14 din cei 15 membri ai Congresului au votat în favoarea rezoluţiei, secretarul american de stat, Condoleezza Rice, abţinându-se, scrie CNN.
Anterior, Riyad Mansour, reprezentantul permanent al Autorităţii Naţionale Palestiniene la ONU, declarase că amendamentele ţărilor arabe la proiectul de rezoluţie britanic au fost acceptate de ţările occidentale.
În acest fel se încheie intensele discuţii pentru a găsi o formulă de compromis pentru adaptarea textului britanic, susţinut de SUA şi Franţa, anumitor exigenţe ale statelor arabe. Acestea din urmă insistau ca rezoluţia - constrângătoare prin definiţie - a Consiliului de securitate să "ceară" sau să "facă apel" la o "încetare a focului imediat", în timp ce textul occidental se mulţumea să "sublinieze urgenţa unei încetări a focului".
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close