Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali

Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali

Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Oct 2012   •   11:30

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o rezoluţie care acordă liderilor regionali 45 de zile pentru a prezenta un plan clar pentru o intervenţie militară internaţională cu scopul de a decima reţeaua de rebeli din Mali, conform CNN.

Rezoluţia a fost adoptată în unanimitate vineri şi devine astfel un punct esenţial în eliberarea zonei de dominaţia rebelilor cu strânse legături în al-Qaeda.

Mali a intrat în haos în luna martie, după ce regimul militar a înlăturat preşedintele şi a zguduit una dintre cele mai stabile democraţii din Africa de Vest.

Liderul s-a retras în luna mai de tot. Puterea a fost transferată unui guvern de tranziţie, format din civili.

Rebelii tuaregi şi militanţii islamişti s-au folosit de această situaţie pentru a prelua porţiunea de nord a ţării, cu susţinere din partea reţelei teroriste al-Qaeda.

Statele din Africa de Vest şi guvernul de tranziţie au cerut Consiliului de Securitate al ONU să autorizeze o intervenţie militară.

Consiliul de Securitate a cerut guvernului, grupărilor rebele şi comunităţii internaţionale să "intervină cât de repede" pentru a găsit o soluţie paşnică, diplomatică, pentru situaţia din Mali.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close