Antena 3 Externe Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali

Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali

de G.S.    |    13 Oct 2012   •   11:30
Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte INTERVENŢIA MILITARĂ în Mali
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o rezoluţie care acordă liderilor regionali 45 de zile pentru a prezenta un plan clar pentru o intervenţie militară internaţională cu scopul de a decima reţeaua de rebeli din Mali, conform CNN.

Rezoluţia a fost adoptată în unanimitate vineri şi devine astfel un punct esenţial în eliberarea zonei de dominaţia rebelilor cu strânse legături în al-Qaeda.

Mali a intrat în haos în luna martie, după ce regimul militar a înlăturat preşedintele şi a zguduit una dintre cele mai stabile democraţii din Africa de Vest.

Liderul s-a retras în luna mai de tot. Puterea a fost transferată unui guvern de tranziţie, format din civili.

Rebelii tuaregi şi militanţii islamişti s-au folosit de această situaţie pentru a prelua porţiunea de nord a ţării, cu susţinere din partea reţelei teroriste al-Qaeda.

Statele din Africa de Vest şi guvernul de tranziţie au cerut Consiliului de Securitate al ONU să autorizeze o intervenţie militară.

Consiliul de Securitate a cerut guvernului, grupărilor rebele şi comunităţii internaţionale să "intervină cât de repede" pentru a găsit o soluţie paşnică, diplomatică, pentru situaţia din Mali.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close