Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate ONU nu ajunge la un acord în cazul Coreea de Nord

Consiliul de Securitate ONU nu ajunge la un acord în cazul Coreea de Nord

Consiliul de Securitate ONU nu ajunge la un acord în cazul Coreea de Nord
Sursa foto: consiliul de securitate
06 Apr 2009   •   01:30

O întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre lansarea rachetei de către Coreea de Nord s-a încheiat fără un acord.
Trimisul Japoniei a declarat că forul internaţional va continua consultările pentru a găsi cea mai bună modalitate de răspuns.
Tokyo a precizat că doreşte o rezoluţie ONU, în vreme ce China şi Rusia au chemat la reţinere.
Phenianul susţine că a lansat un satelit, în vreme ce vecinii săi apreciau că de fapt a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune.
Satelitul pe care Coreea de Nord susţine că l-a lansat duminică nu a fost plasat pe orbită, contrar afirmaţiilor regimului comunist, a anunţat ministrul sud-coreean al Apărării, confirmând informaţiile armatei americane.

"Cele trei trepte ale rachetei s-au prăbuşit în mare. Nici un obiect nu a intrat pe orbită", a declarat Lee Sang-hee în faţa Parlamentului.

"Tentativa de a plasa un satelit pe orbită a eşuat", a afirmat el, precizând că Seulul şi aliaţii săi vor "continua să analizeze situaţia".

Anterior, armata americană a dat asigurări că dispozitivul s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

"Prima treaptă a rachetei a căzut în Marea Japoniei", au declarat Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (NORAD) şi Comandamentul militar nord, într-un comunicat.

"Treptele rămase, precum şi dispozitivul însuşi au căzut în Oceanul Pacific", au adăugat acestea. "Nici un obiect nu a intrat pe orbită şi nici fragmente nu au căzut în Japonia", conform aceleiaşi surse.

Agenţia de presă oficială a regimului comunist, KCNA, afirmase anterior că Phenianul a reuşit duminică să plaseze un satelit pe orbită.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close