Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate, pregătit să abordeze subiectul cu privire la programul nuclear iranian

Consiliul de Securitate, pregătit să abordeze subiectul cu privire la programul nuclear iranian

Consiliul de Securitate, pregătit să abordeze subiectul cu privire la programul nuclear iranian
Sursa foto: consiliul de securitate
03 Mar 2010   •   20:11

Preşedintele Consiliului de Securitate al ONU a arătat că este pregătit să abordeze propunerile pentru noi sancţiuni contra Iranului pentru programul său nuclear, în timp ce diplomaţii americani se străduiau să convingă China de necesitatea unui asemenea pas.
Ambasadorul din Gabon la ONU, Emanuel Issoze-Ngondet, preşedinte al Consiliului de Securitate în martie, declara că chestiune nucleară iraniană nu este pe agendă în această lună, dar membrii s-ar putea întâlni totuşi să discute subiectul.
"Credem că această chestiune ar putea ajunge pe masa discuţiilor" în martie, declara Issoze-Ngondet . "Dar acum aşteptăm. Urmărim procesul care este în desfăşurare. Aşteptăm vremea potrivită pentru a aduce Consiliul de Securitate să îl discute."
Diplomaţi occidentali au declarat pentru Reuters că SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania au pregătit un proiect de propunere - pe care speră să îl sprijine şi China şi Rusia - pentru un al patrulea set de sancţiuni contra Teheranului.
Dacă puterile occidentale obţin acceptul celor două state pentru propunere, negocierile pentru o rezoluţie ONU ar putea începe imediat.
La Beijing, vicesecretarul american de stat James Steinberg este într-o misiune de convingere a diplomaţilor chinezi în chestiunile iraniană şi nord-coreeană. Steinberg este cel mai înalt oficial american care vizitează Beijing de la disputele recente privind cenzura pe internet, comerţul, vânzarea de arme către Taiwan şi Tibet.
Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close