Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate va lucra la o rezoluţie privind Coreea de Nord

Consiliul de Securitate va lucra la o rezoluţie privind Coreea de Nord

Consiliul de Securitate va lucra la o rezoluţie privind Coreea de Nord
Sursa foto: coreea de nord
26 Mai 2009   •   04:06

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în unanimitate Coreea de Nord pentru testul său nuclear, apreciind că este o încălcare clară a rezoluţiei adoptată în 2006, după primul test atomic al Phenianului.

Declaraţia a fost adoptată după o şedinţă ce a durat mai puţin de o oră.

Membrii Consiliului şi-au manifestat puternica opoziţie şi condamnare a testelor nucleare şi anunţă decizia de a începe ?imediat lucrul la o rezoluţie în această chestiune."

Consiliul a adoptat rezoluţia 1718 în octombrie la puţin timp după ce Phenianul a detonat primul dispozitiv nuclear. Se interziceau alte teste nucleare şi lansări de rachete şi impunea sancţiuni financiare limitate, precum şi un embargo parţial comercial şi militar contra Coreii de Nord.
Ambasadorul american la ONU, Susan Rice, a fost întrebat dacă se vor impune noi sancţiuni contra Coreii. Ea a declarat că este prematur să se poată prevede ce va stabili consiliul.
Pe de altă parte, viceambasadorul francez Jean-Pierre Lacroix a cerut ca noua rezoluţie să includă noi sancţiuni, în vreme ce rusul Vitali Ciurkin a declarat reporterilor că testul este ?foarte serios şi cere un răspuns puternic?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close