Antena 3 CNN Externe Construcţia care a pus China pe harta celor mai ciudate ţări. "Pe blocul nostru a apărut un MUNTE!"

Construcţia care a pus China pe harta celor mai ciudate ţări. "Pe blocul nostru a apărut un MUNTE!"

Construcţia care a pus China pe harta celor mai ciudate ţări. "Pe blocul nostru a apărut un MUNTE!"
de O.P.    |    14 Aug 2013   •   08:54

Un profesor de medicină tradiţională, îmbogăţit datorită unui lanţ de centre de acupunctură, şi-a construit nu doar o vilă, dar şi un vârf de munte pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje din Beijing, informează CNN, citat de jurnalul.ro. Autorităţile l-au somat acum să demoleze bizara construcţie, după ce vecinii au depus numeroase plângeri, iar unii chiar s-au mutat de disperare.

Proprietarului, pe nume Zhang Biqing, i s-a acordat un termen de 15 zile pentru a demola structura de 800 de metri pătraţi. Profesorul nu a putut fi găsit acasă, astfel că ordinul i-a fost lipit de uşă.

Locatarii blocului spun că vârful de munte şi vila de pe acoperiş au fost ridicate treptat, începând cu anul 2007, însă, în ciuda plângerilor lor, autorităţile s-au sesizat abia când imaginile cu structura au devenit virale pe reţelele de socializare.

"Mulţi locatari s-au mutat de la etajele superioare. Le era teamă. Şi-au vândut apartamentele şi au plecat", spune Zhang Li, care are un apartament la etajul 25.



×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close