Antena 3 CNN Externe Construcţia surprinsă din SATELIT, în China, care îi îngrijorează pe americani. "Le va DISTRUGE în aer"

Construcţia surprinsă din SATELIT, în China, care îi îngrijorează pe americani. "Le va DISTRUGE în aer"

Construcţia surprinsă din SATELIT, în China, care îi îngrijorează pe americani. "Le va DISTRUGE în aer"
de O.P.    |    25 Noi 2013   •   08:45

Mai multe imagini realizate cu ajutorul unui satelit american arată cum chinezii din Baotou se pregătesc să testeze două supertunuri, în mijlocul unui poligon de teste pentru artilerie.

Nimic spectaculos până aici, însă potrivit calculelor făcute de specialiştii americani dimensiunile celor două tunuri sunt de-a dreptul impresionante: unul dintre tunuri are o lungime de 25 de metri, iar celălalt măsoară 33,5 metri.

După ce au văzut aceste imagini, americanii imediat au legat descoperirea din Baotou de un eveniment din  1970, când spionii americani au descoperit lângă Xianfeng ceea ce ulterior a fost numit „Proiectul 640”.



Acolo a fost văzut un alt supertun cu o lungime de 25 de metri care avea drept rol distrugerea în aer a rachetelor balistice. Proiectul a fost stopat la începutul anilor 80, aşa s-a declarat la nivel oficial şi aşa s-a crezut până în prezent, însă aceste imagini par să infirme datele.

×
Subiecte în articol: rachete balistice
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close