Antena 3 CNN Externe Construcţia turnului formaţiei U2 din Dublin, amânată din cauza crizei financiare

Construcţia turnului formaţiei U2 din Dublin, amânată din cauza crizei financiare

Construcţia turnului formaţiei U2 din Dublin, amânată din cauza crizei financiare
02 Noi 2008   •   20:52

Planurile de a construi cea mai înaltă clădire din Irlanda, cu noi studiouri pentru formaţia irlandeză U2, au fost suspendate, vineri, din cauza căderii pieţei imobiliare de la Dublin şi zvonurilor despre recesiune, anunţă Associated Press. Organizaţia Dublin Docklands Development Authority spune că va rămâne angajată în ridicarea Turnului U2, dar că economia slabă de acasă şi de peste hotare obligă constructorii să pună deoparte planurile. Negocierile cu potenţiali dezvoltatori ar putea reîncepe în 12 luni.
"Vrem să vedem proiectul dus la bun sfârşit. Totuşi, date fiind condiţiile economice nefavorabile, e nevoie de mai mult timp", spune organizaţia, care crede că aceste probleme economice nu vor fi unele de durată.
Proiectul de 200 de milioane de euro ( 250 de milioame de dolari) ar fi dominat orizontul Dublinului, unde conservatorii au anulat toate tentativele de construire a unor zgârie-nori care ar fi schimbat peisajul.
Clădirea va avea o înălţime de 120 de metri şi va fi cea mai înaltă din Irlanda. Studioul de înregistrări al trupei se va afla la ultimul etaj, în "coroana" zgârie-norului. Construcţia va mai cuprinde apartamente de lux, evaluate la 1,5 milioane de euro, şi un hotel de 5 stele. Peste un sfert din suprafaţa imobilului va fi acoperită cu panouri solare.
Şantierul ar fi trebuit deschis la 1 noiembrie. Dacă i se va da undă verde în noiembrie 2009, proiectul ar trebui finalizat în iunie 2012.
Irlanda a devenit, în acest an, primul membru din cei 15 din zona euro care a intrat în recesiune. Preţurile proprietăţilor au scăzut dramatic, aducând într-un impas vânzările din domeniul imobiliar.Peste 20.000 de locuinţe nou construite aşteaptă să fie vândute, dintr-un total de 4,2 milioane în ţară.
Foto: Associated Press
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Irlanda criza economica
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close