Antena 3 CNN Externe Construirea păcii globale va fi subiect de discuţie în România

Construirea păcii globale va fi subiect de discuţie în România

Construirea păcii globale va fi subiect de discuţie în România
27 Mar 2019   •   15:20

 La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste din Europa de Est, o abordare complexă asupra construirii unei rețele pentru pace prin cooperarea guvernelor și ale grupurilor civile va fi discutată împreună cu 200 de participanți în Bucureşti.

Conferința cu titlul „Rolul Diplomaţiei Culturale în Demersul Conflictelor Protejate: Cultura Păcii prin Înţelegerea Celuilalt” va avea loc pe 1 şi 2 aprilie. Ea va fi găzduită de Ministerul Afacerilor Externe, co-organizată de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) și de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizația Levantului (ISACCL). Participanții la eveniment sunt foşti şefi de state, preşedinţi în exercițiu, lideri religioşi, profesori, lideri ai grupurilor de femei, jurnaliști și lideri ai ONG-urilor din țările europene și asiatice. Conferința se axează pe diplomația culturală pentru a „genera încredere reciprocă și pentru a înființa posibilități mult mai bune de comunicare prin crearea, transmiterea și promovarea reprezentării de identitate”, spun organizatorii.

Evenimentul este rezultatul unui schimb internaţional continuu, la nivelul societăţii civile, între Europa de Est şi Coreea de Sud. Anul trecut, foşti șefi de stat şi HWPL din Coreea de Sud au discutat despre dezvoltarea eforturilor de construire a păcii la „Întâlnirea de Nivel Înalt ai Foștilor Lideri Politici din Europa pentru Răspândirea Culturii Păcii şi pentru Susținerea Reunificării Pașnice a Peninsulei Coreene”. „Dialogurile oamenilor ar trebui să fie încurajate pentru ca din ce în ce mai multe grupuri de oameni să își lărgească ideile şi cunoştințele la nivel mondial. Această viziune poate să crească doar dacă reprezentanții pot să acționeze ca și voci pluraliste la întrebările și dorințele miliardelor de tineri”, a declarat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. HWPL este un ONG localizat în Coreea de Sud, care conduce campanii de construire a păcii globale.

 

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close