Consulatul Franţei din Irak a primit 8.000 de cereri de viză din partea creştinilor care s-au refugiat din cauza jihadiştilor

de M.T.    |    14 Aug 2014   •   21:37
Consulatul Franţei din Irak a primit 8.000 de cereri de viză din partea creştinilor care s-au refugiat din cauza jihadiştilor Foto: Intact Images/EPA

Consulatul general al Franţei din Erbil, nordul Irakului, unde s-au refugiat zeci de mii de creştini din cauza jihadiştilor, a înregistrat deja 8.000 de cereri de viză, a precizat, joi, un episcop francez la revenirea sa dintr-o deplasare de cinci zile în regiune, informează AFP, citată de Agerpres.

„Unii dintre refugiaţii irakieni respectivi vor putea fi primiţi în cadrul comunităţilor creştine'' din Franţa, a declarat monseniorul Dominique Lebrun, episcop de Saint-Etienne, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, efectivele consulatului sunt pe cale de a fi întărite, pentru a face faţă afluxului de cereri de vize.

Miercuri, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a vorbit despre „mai multe sute de cereri”, precizând că „nu există o limită” stabilită de către guvern pentru primirea acestor refugiaţi.

Înaintarea jihadiştilor Statului Islamic în Irak ameninţă în prezent mii de creştini şi yazidiţi, o minoritate kurdofonă din această ţară.

x close