Antena 3 CNN Externe Consulul român la New York a luat nota 4 la examenul de intrare în diplomaţie

Consulul român la New York a luat nota 4 la examenul de intrare în diplomaţie

Consulul român la New York a luat nota 4 la examenul de intrare în diplomaţie
Sursa foto: Foto: Cotidianul
12 Iul 2010   •   15:49

Diplomat de nota 4, consul general al României la New York. Potrivit jurnalistilor de la Cotidianul.ro, Marian Pârjol, constănţean de-al lui Traian Băsescu şi apropiat al lui Adriean Videanu, a fost învestit de Guvernul lui Emil Boc în postul de consul general al României la New York deşi, în 2006, a obţinut nota 4 la examenul de intrare în diplomaţie. Numirea s-a făcut pe ascuns. Hotărârile de guvern nu au fost comunicate mass-media, nici pe agenda şedinţei de guvern, nici în briefingurile de presă sau în comunicatele oficiale ale Excutivului.

Traseul diplomatic al lui Marian Pârjol este cât se poate de dubios, susţin jurnaliştii de la Cotidianul. Deşi nu a promovat examenul de intrare în diplomaţie din 2006, prietenul ministrului Adriean Videanu a fost numit prin decretul prezidenţial semnat deTraian Băsescu - în postul de ambasador la României în Republica Nigeria.

Luna trecută însă, printr-o Hotărâre de Guvern consulul general al României la New York, Pietro Lucian Pavoni, a fost rechemat în ţară. Surprinzător, în locul lui a fost numit Pârjol care, înaintea misiunii din Nigeria fusese consul general adjunct la New York .

Potrivit cotidianul.ro, numirea lui Pârjol în funcţia de la New York era aşteptată încă din 2006 numai că acesta nu a reuşit să obţină mai mult de notă 4 la lucrarea scrisă a examenului de intrare în diplomaţie.

Marian Pârjol a iscat valuri şi în 1998 pe vremea când era prefectul Constanţei din partea PNŢCD. Cotidianul.ro aminteşte despre confliul dintre Pârjol şi primarul PD de Constanţa, Gheorghe Mihaieşi. Prefectul îl acuza pe primar că "ia ciubuc de la romi şi de la revoluţionari pentru a-şi deschide tarabe pe litoral". Scandalul nu a putut fi stins nici măcar de premierul de la acea vreme, Radu Vasile şi nici de ministrul Victor Babiuc. După un an însă, Pârjol a fost "retras" de la Constanţa şi numit în funcţia de ministru-adjunct al Funcţiei Publice, instituţie precursoare a Ministerului Administraţiei Publice, integrat în prezent ca departament în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor condus de Vasile Blaga.

 

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close