Antena 3 CNN Externe "Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor". PE solicită etichetarea originii tuturor tipurilor de carne consumate în UE

"Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor". PE solicită etichetarea originii tuturor tipurilor de carne consumate în UE

"Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor". PE solicită etichetarea originii tuturor tipurilor de carne consumate în UE
Sursa foto: Foto: www.typophile.com
07 Feb 2014   •   09:42
Reprezentanţii Parlamentului European au solicitat o etichetare care să indice originea tuturor cărnurilor consumate în UE, respingând argumentul costului invocat de Comisia Europeană pentru a refuza această măsură, informează AFP.

Rezoluţia a fost adoptată cu 368 de voturi pentru, 207 împotrivă şi 20 de abţineri în ultima zi a sesiunii plenare de la Strasbourg.

"Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor", a susţinut eurodeputata ecologistă franceză Michele Rivasi.

"Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare ce indică provenienţa animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasăre, porc, oaie, capră - să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astăzi", a declarat ea.

"Comisia Europeană propune reguli minimaliste doar cu menţiunea locului de sacrificare şi uneori a locului de creştere ... Este inacceptabil! Pentru noi, Comisia Europeană trebuie să îşi revadă documentul", a declarat la rândul său eurodeputata conservatoare franceză Sophie Auconie (UDI).

Etichetarea originii cărnii de vită a fost impusă în UE în 2002, după boala vacii nebune care a decimat numeroase bovine în Marea Britanie.


×
Subiecte în articol: carne scandal carne
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close