Antena 3 CNN Externe Contul de Instagram al Papei a dat Like unui model brazilian. Este investigaţie la Vatican

Contul de Instagram al Papei a dat Like unui model brazilian. Este investigaţie la Vatican

Este anchetă la Vatican, după ce de pe contul oficial de Instagram al Papei s-a dat like la fotografia unui model brazilian.

Contul de Instagram al Papei a dat Like unui model brazilian. Este investigaţie la Vatican
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2020   •   14:07

Profitând de această situaţie, modelul Natalia Garibotto a redistribuit poza, glumind că va ajunge în Rai.

Deocamdată nu se ştie exact când a fost primită aprecierea la acea fotografie, dar Like era vizibil pe 13 noiembrie, înainte de a fi scos a doua zi, potrivit Agenţiei Catolice de Ştiri (CNA).

Vatican: Putem exclude faptul că "like-ul" a venit de la Papa Francisc

Vaticanul a spus că a solicitat explicaţii de la Instagram în legătură cu această situație, după ce a exclus ca aprecierea să fi venit de la Papa Francisc, având în vedere că o echipă de oameni îi gestionează conturile de pe reţelele de socializare.

"Putem exclude faptul că "like-ul" a venit de la Papa Francisc şi a apelat la Instagram pentru explicaţii", a spus un purtător de cuvânt al Vaticanului.

Firma care administrează contul Nataliei Garibotto a profitat de publicitate şi a redistribuit imaginea pe propriul cont de Instagram, vinerea trecută, spunând că firma "a primit Binecuvântarea oficială a Papei".

Papa Francisc este extrem de popular pe reţelele de socializare, cu contul său oficial de Instagram atrăgând 7,4 milioane de urmăritori.

Ce face, de fapt, Papa pe reţelele sociale

Pe Twitter, papa este urmat de 18,8 milioane de conturi. În 2017, a fost cel mai popular lider mondial pe platforma de socializare. 

"El, de exemplu, aprobă tweet-urile - dar nu like-urile - şi în foarte rare ocazii a spus că ar dori să trimită ceva în situaţii în curs de dezvoltare sau în cazul unei situaţii de urgenţă. 

Deci, el nu ar avea nimic de-a face cu asta - este departamentul de comunicaţii", a declarat Robert Mickens, editorul din Roma al ediţiei în limba engleză a cotidianului catolic La Croix.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Natalia Garibotto Papa Francisc
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close