Antena 3 CNN Externe Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall

Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall

Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    04 Iun 2013   •   19:21

Peer Steinbruck, contracandidatul actualului cancelar, Angela Merkel, pentru postul de şef al guvernului german, a declarat, marţi, că statele puternic afectate de criză din Uniunea Europeană au nevoie de un nou Plan Marshall, care să le ajute să revină pe creştere economică.
   
Un astfel de pachet financiar ar sprijini ţările afectate de măsurile de austeritate adoptate de la declanşarea crizei, a spus Steinbruck, care a fost desemnat de Partidul Social Democrat să conducă guvernul dacă formaţiunea câştigă alegerile parlamentare din toamnă.
   
Potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de Mediafax, programul economic ar putea fi finanţat parţial prin noi taxe pe tranzacţii financiare, a declarat Steinbruck într-un discurs la Universitatea Liberă din Berlin.
   
Politicianul german a avertizat că insistenţa actualului guvern german pentru austeritatea bugetară în Europa cauzează stagnare economică.
   
Ţările precum Grecia şi Portugalia au nevoie de un plan de amploare, similar celui prin care Germania a fost reconstruită după Al Doilea război Mondial, pentru a evita o "spirală diabolică", a spus el.

Planul Marshall a fost lansat şi finanţat de Statele Unite după încheiarea celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a ajuta la reconstruirea economiilor statelor europene.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close