Antena 3 CNN Externe Contract între NASA şi Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS

Contract între NASA şi Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS

Contract între NASA şi Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS
Sursa foto: ISS
07 Apr 2010   •   14:28


Autorităţile ruse au încheiat un acord cu NASA pentru transportul a şase astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), în 2013 şi 2014. Navetele spaţiale americane vor fi scoase din circulaţie la sfârşitul anului 2010, informează reprezentanţii agenţiei spaţiale americane, citaţi de AFP.

Contractul valorează 335 de milioane de dolari şi prevede transportul a şase astronauţi americani către ISS cu ajutorul capsulelor spaţiale Soyuz, în anii 2013 şi 2014. Navetele spaţiale americane vor realiza ultimele lor zboruri către ISS la finalul acestui an. Americanii vor finaliza lucrările la noul vehicul spaţial comercial de abia în 2015.

La înceoutul lunii februarie, preşedintele american Barack Obama a anunţat că intenţionează să renunţe la zborul pe Lună planificat până în 2020 şi să limiteze planurile NASA. Zborul care ar fi trebuit să aibă loc până în 2020 face parte din programul Constellation, care a fost lansat în 2004, de fostul presedinte american George W. Bush.

Pe 15 aprilie, Barack Obama va susţine o conferinţă de presă în cadrul căreia va explica noua strategie americană în ceea ce priveşte explorarea spaţiului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA Rusia contract
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close